صنعت فين‌تک‌ حدود 30 ميليارد دلار سرمايه گذاري جسورانه در سال 2019 جذب کرده است!



 






  • صنعت فين‌تک‌ حدود 30 ميليارد دلار سرمايه گذاري جسورانه در سال 2019 جذب کرده است!

    آمار نشان مي‎دهد در سال گذشته بالغ‌بر 8/ 30 ميليارد دلار سرمايه‎گذاري جسورانه جهاني در فين‌تک‌ انجام گرفته که حاکي از رشد بيش از دو برابري اين سرمايه‌گذاري است.


    طبق گزارش پايگاه داده‌هاي استارت‎آپي کرانچ حدود 20 هزار استارت‎آپ غيربانکي در بخش مالي و پرداخت در جهان فعال هستند. براساس پيش‎بيني موسسه مک‎کينزي، تا سال 2025، خدمات مالي ديجيتال سبب افزايش 7/ 3 تريليون دلاري در GDP جهاني (نسبت به سال 2015) خواهد شد. همچنين 95 ميليون شغل جديد و کاهش 110 ميليارد دلاري کسري سالانه دولت‎ها، از مزاياي آن خواهد بود.


    33 يونيکورن فين‌تک با مجموع ارزش 49/ 115 ميليارد دلار در دنيا وجود دارد


    طبق گزارشي که CBInsights در 2018 منتشر کرد، سرمايه‎گذاري جهاني در سهام فين‌تک‌ هايي که پيش از اين توسط سرمايه‌گذاران ريسک‎پذير جذب سرمايه کرده بودند، در فصل مالي سوم 2018 بالغ بر 64/ 5 ميليارد دلار طي 375 قرارداد بوده است.



    همچنين تعداد فين‌تک‌ هاي يونيکورن (استارت‎آپ‎هاي با ارزش بيش از يک ميليارد دلار) در دنيا 33 و جمع ارزش آنها 49/ 115 ميليارد دلار است.



    از اين تعداد، 21 يونيکورن به آمريکا، 6 مورد به چين، 2 مورد به هند، 2 مورد به انگليس، يک مورد به سوئد و يک مورد به برزيل تعلق دارد. فين‎تک‎ها در ارائه بعضي از خدمات مالي نسبت به موسسات مالي عملکرد بهتري دارند. در نظرسنجي که توسط شرکت مشاوره فناوري اطلاعات فرانسوي CapGemini در سال گذشته انجام گرفته، عوامل مزيت رقابتي فين‎تک‎ها در مقايسه با رقباي سنتي خود، از ديدگاه صاحبان کسب‎وکارهاي حوزه فين‎تک رتبه‎بندي شده‎اند. اين نظرسنجي نشان مي‎دهد مهم‌ترين مزاياي فين‎تک‎ها از نظر اين افراد چابکي بيشتر در غياب سيستم‌هاي قديمي و بهبود تجربه مشتري است. پس از آن مواردي مانند توسعه محصول جديد، نوآوري در خدمات و محصولات موجود، کاهش هزينه‌ها و مديريت داده بهبود يافته به ترتيب ساير مزاياي توسعه فين‎تک‎ها به شمار مي‎رود. فين‎تک مي‌تواند سيستم مالي کشورها را هوشمندتر و چابک‌تر کند، همچنين تحولي انکارناپذير در وضعيت شمول مالي در بسياري از کشورها ايجادکرده است. يعني باعث شده در بسياري نقاط جهان خدمات مالي و بانکي در اختيار اقشار بيشتري از جامعه قرار بگيرد که تاکنون از اين خدمات محروم بوده‎اند. بنابراين لازم است سياست کشورها توسعه اصولي اين بخش را به نحوي دنبال کند که بهترين ارتباط ميان بازيگران سنتي سيستم مالي با بازيگران جديد برقرار شود. زيرا توسعه فين‎تک به شدت به عواملي چون زيرساخت‌هاي فناوري اطلاعات، حمايت دولت، مقررات منعطف و تسهيلگر و فرهنگ پذيرش نوآوري وابسته است.


    مقاله مرتبط : استارت‌آپ هاي ايراني به چه تعداد سرمايه‌گذاري جسورانه نياز دارند؟


    توسعه فين‌تک امري به شدت وابسته به جغرافيا است؛


    به‌طوري‌که جهت‎گيري و حوزه‌هاي توسعه در کشورهاي مختلف متفاوت بوده است. مهم‌ترين دلايل اين وابستگي جغرافيايي، تفاوت رگولاتوري، تفاوت وضعيت سيستم مالي سنتي و توانمندي بازيگران زيربخش‎هاي آن (بانک، بيمه، بازار سرمايه و…) بوده است. البته تاثير ساير منابعي که در هر کشور توسعه فين‎تک را تسهيل مي‌کنند نمي‌توان ناديده گرفت. ازجمله بزرگ بودن بازار، محيط عمومي کسب‎وکار مساعد، وجود سرمايه‌گذاران ريسک‌پذير، نيروي کار دانشي و… .


    درواقع سيستم‌هاي مالي منطقه‎اي متفاوت که به سرعت درحال رشد هستند، به اين معني است که بازيگران محلي مي‎توانند به سرعت سهم بازار خوبي به‎دست آورند، اما رشد بين‌المللي آسان نخواهد بود چون همانگونه که اشاره شد تفاوت در اولويت‌هاي مقرراتي، قابليت‌هاي فناورانه و شرايط متفاوت مشتريان در نقاط مختلف جهان، روند جهاني شدن فين‌تک‌ ها را با مشکل جدي مواجه ساخته است و باعث شده الگوهاي متفاوتي مبتني‎بر جغرافيا شکل گيرد.


    آمريکا نمونه بارز يک سيستم مالي سنتي بالغ و پيشرفته است که شمول مالي بالايي در اين کشور ايجاد کرده است. فين‎تک‎ها در اين کشور مجال پر کردن خلأها را يافته‌اند و در جاهايي که سيستم سنتي در برطرف کردن نيازي ضعف داشته (مثل مشکلات صنعت وام‌دهي) نمود پيدا کرده‌اند. زيرساخت فراگير و بازار بزرگ اين کشور و وجود سيستم اعتبارسنجي قدرتمند نيز به موفقيت فين‎تک‎ها کمک زيادي کرده است. اما عدم يکپارچگي مقررات در اين کشور (تفاوت قوانين مالي ميان ايالت‌هاي مختلف) براي سياست‌گذاران و جامعه مالي اين کشور بسيار بحث‌برانگيز شده است. در واقع، جهت‌گيري ناواضح و غيرمتمرکز رگولاتوري و حضور ايستم مالي بالغ و پيشرفته که به مشتريان خدمات گسترده ارائه مي‌کند به معني تغييرات تدريجي ايستم فعلي است.



    به هر حال سرعت تغييراتي که فين‎تک‎هاي آمريکايي توانسته‌اند در سيستم سنتي ايجاد کنند، به سرعت فين‌تک‎هاي کشوري مانند چين نيست.



    پيش از ظهور فين‎تک‎ها، جامعه چين از شمول مالي بالايي در مقايسه با آمريکا برخوردار نبوده است، بنابراين در چين فين‎تک‎ها به سرعت به غول‌هاي مالي تبديل شده‌اند که جاي خالي سيستم سنتي را به خوبي پر کرده‎ و سهم بازار بزرگ اين کشور را به راحتي از آن خود کرده‌اند. شمول مالي که توسط فين‎تک‎ها ايجاد شده است، به بسياري افراد و حتي شرکت‌هاي کوچک و متوسط که پيش از اين دسترسي به خدمات بانکي و مالي نداشته‎اند، خدمت ارائه مي‎کند و انقلابي در صنعت مالي اين کشور محسوب مي‎شود.


    به عبارت ديگر، ايستم مبتني‎بر اتصال از طريق تلفن همراه، در غياب سيستم بانکي متمرکز بر مشتري و سيستم رگولاتوري مناسب براي نوآوري، همگي باعث شده که شرکت‌هاي فناورانه بزرگ سهم غالب بازار را در خدمات مالي تصاحب کنند.


    نمونه مهم ديگر اروپا و از ميان کشورهاي اروپايي به‌ويژه انگليس است.


    رگولاتوري نقش مهمي در جهت‎گيري و تحريک رشد فين‎تک‎ها در اين منطقه داشته است.


    قوانيني که براي باز بودن داده‎ها و حمايت از مشتري در اين منطقه جغرافيايي در صنعت مالي اعمال شده است، بستر توسعه يک ايستم پلت‌فرمي بسيار قابل توجه را ايجاد کرده است. ضمن آنکه باعث توسعه بعضي دسته‎ها از فين‌تک در اين منطقه شده که متمايز از ساير کشورهاي جهان است. در واقع، وجود محرک قانوني قدرتمند براي باز بودن داده‌ها و حمايت از مصرف‎کننده، پيشران توسعه ايستم پلت‌فرمي شده و فشار فزاينده‌اي بر شرکت‎هاي سنتي صنعت ايجاد کرده است.


    صرف‌نظر از تفاوت اقدامات رگولاتوري و سياست‌هاي کشورها، نکات مشترک بسيار مهمي نيز مشاهده مي‎شود که لازم است حتما به آنها توجه شود. براي مثال تلاش براي تعيين تکليف و روشن کردن مرز وظايف نهادهاي رگولاتور، استفاده از نظرات مي در مقياس وسيع و در واقع مشارکت دادن نظر بازيگران و ذي‌نفعان هنگام تهيه پيش‌نويس‌هاي قانوني، ايجاد محيط‌هاي تست در قالب سندباکس براي سرعت بخشيدن به ورود مطمئن نوآوري‌ها به محيط کسب‌وکار، تلاش براي تقويت نظام‌هاي اعتبارسنجي در سطح ملي که در حقيقت مي‌توان آن را از زيرساخت‌هاي تخصصي توسعه فين‌تک در هر کشوري محسوب کرد، تلاش براي يکسان‌سازي مقررات و استانداردهايي که امکان گسترش فعاليت فين‌تک‌ ها را در جغرافياي وسيع‌تر ممکن سازد، ايجاد امکان همکاري ميان فين‌تک‌ ها با موسسات مالي سنتي و در نهايت تلاش گسترده براي حفاظت از حقوق مصرف‌کنندگان و کاهش ريسک‌هاي مرتبط. علاوه بر موارد فوق، به‎نظر مي‎رسد کشورها به اهميت حوزه وام‎هاي خرد و تامين مالي جمعي به درستي واقف شده و به اين باور رسيده‎اند که چنين خدمات مالي جديدي نقش مهمي در تامين مالي کسب‎وکارهاي خرد، گردش بهتر پول در اقتصاد و سرمايه‎گذاري مولد دارد. در عين حال به‎دليل ريسک‎هاي مرتبط، به‌شدت درحال تلاش هستند که با تعيين قوانين دقيق، از حقوق مصرف‎کنندگان حمايت کرده و ريسک‎هاي مرتبط را کنترل کنند.


    براي مثال به تقويت سيستم‎هاي احراز هويت و اعتبارسنجي در سطح ملي پرداخته، اين خدمات را به مبالغ کوچک محدود کرده و قوانين ضد پولشويي را در اين زمينه مورد توجه قرار داده‌اند.


    مقاله مرتبط : چگونه بدون داشتن سرمايه کسب و کار خودمان را آغاز کنيم ؟







مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : مالي ,توسعه ,سيستم ,خدمات ,سنتي ,فين‎تک‎ها ,ميليارد دلار ,خدمات مالي ,سيستم مالي ,شمول مالي ,سيستم سنتي ,سرمايه گذاري جسورانه ,دلار سرمايه گذاري
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Scott صادق آل محمد(علیه السلام) قلبِ عاشق تاپ سکرت | مطالب تاریخی و عرفانی ساخت ریموت ماشین فروشگاه اينترنتي بي بازار Ajay Carl هر چی بخوای هست نورپردازی نما | نورپردازی نمای تالارها